Wildplukwandeling aankondiging 002 e1637097291177

Midwinterwandeling

Vanwege de Corona maatregelen hebben we besloten de wildplukwandeling te verplaatsen naar 2 januari.

Omdat we goed het nieuwe jaar willen beginnen geven we de wandeling een extra boost en maken we er cultuurhistorische midwinterwandeling van. We staan uitgebreid stil bij de planten, bomen en struiken die rond nieuwjaar en drie Koningen een rol spelen.

Onder leiding van doorgewinterde wildplukgids, Geertje Jansen van Wandeloogst, gaan we op pad. 

Lydia Fraaije (IVN): “Weer of geen weer, we gaan al wandelend ervaren wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. Deze eerste keer vertrekken we om 10 uur vanaf het voedselbos Schrikkelbos in Heesch. Nu hoor ik je denken dat we daar dan gaan wandelen, maar dat is niet zo. Nee, we gaan echt de natuur in om naar verhalen te luisteren met een wandeling van circa 2 kilometer. En let op, er kunnen maar maximaal 20 wandelaars mee. Dus snel boeken!”

De coöperatie Aa-land en IVN Bernheze organiseren samen deze wandeling. Hiermee versterken ze elkaars doelstellingen en worden Natuur en Voedsel dichter bij elkaar gebracht. 

Casper Hoenderdos: “Coöperatie Aa-land bestaat nu al zo’n 10 jaar. In het kader van project ‘Beekdal Aa: Samen Sterk” zijn enkele recreatieve ondernemers in het groen bij elkaar gekomen. Zij hadden de wens om de regio recreatief op de kaart te zetten en de verkoop van streekproducten te stimuleren. Zo tellen we nu 30 leden. Een kleurrijk gezelschap met verrassende locaties die vanuit verschillende invalshoeken met elkaar samenwerken, met het credo ‘als je het alleen niet kan, moet je het samen doen’. 

Joost Willems: “De samenwerking met Aa-land past enorm goed bij wat wij als IVN beogen; leren van de natuur.” 

Voor deze eerste editie zijn jullie welkom in het Schrikkelbos. Daar krijgen we een warm ontvangst met koffie en thee. Vervolgens maken we de wandeling en we sluiten weer af waar we begonnen zijn. Onder het genot van een kop soep krijgen we een inspirerend inzicht in het beheren van een voedselbos.

Opgeven via Marian@schrikkelbos.nl

Datum

02 jan 2022

Tijd

10:00 - 14:00

Kosten

€25.00

More Info

Aanmelden

Locatie

Schrikkelbos
Schrikkelvenstraat 5, Heesch

Organisator

Wandeloogst
Website
https://wandeloogst.nl/

Other Organizers

Coöperatie Aa-Land
Website
http://aa-land.nl/
Aanmelden