Wildplukwandeling (aanmelden niet meer mogelijk)

Onder leiding van doorgewinterde wildplukgids, Geertje Jansen van Wandeloogst, ga je op pad om je eigen lunch te verzamelen. En dat doen we door gewoon te plukken uit de wilde natuur. 

Lydia Fraaije (IVN): “Weer of geen weer, we gaan al wandelend ervaren wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. Deze eerste keer vertrekken we vanaf het voedselbos Schrikkelbos in Heesch. Nu hoor ik je denken dat we daar dan gaan wandelen, maar dat is niet zo. Nee, we gaan echt de natuur in om ons eten te zoeken en naar verhalen te luisteren met een wandeling van circa 2 kilometer. Natuurlijk kan je tijdens de geheel verzorgde lunchproeverij ook een rondleiding krijgen door het voedselbos. En let op, er kunnen maar maximaal 20 wandelaars mee waarvan maximaal 4 kinderen. Dus snel boeken!”

De coöperatie Aa-land en IVN Bernheze organiseren samen deze wildplukwandeling. Hiermee versterken ze elkaars doelstellingen en worden Natuur en Voedsel dichter bij elkaar gebracht. 

Casper Hoenderdos: “Coöperatie Aa-land bestaat nu al zo’n 10 jaar. In het kader van project ‘Beekdal Aa: Samen Sterk” zijn enkele recreatieve ondernemers in het groen bij elkaar gekomen. Zij hadden de wens om de regio recreatief op de kaart te zetten en de verkoop van streekproducten te stimuleren. Zo tellen we nu 30 leden. Een kleurrijk gezelschap met verrassende locaties die vanuit verschillende invalshoeken met elkaar samenwerken, met het credo ‘als je het alleen niet kan, moet je het samen doen’. 

Joost Willems: “Kun je madeliefjes eten? Prikt verse brandnetel op je tong? Wat is een lekkere wilde snack? Hoe smaakt een paardenbloem? Dat zijn allemaal dingen die we deze ochtend gaan ontdekken. Dit en de samenwerking met Aa-land past enorm goed wat wij als IVN beogen; leren van de natuur.” 

Marian Langens heeft ons voor deze eerste editie uitgenodigd in het Schrikkelbos. Daar krijgen we een warm ontvangst met koffie en thee en onder het genot van een zelf ge-wandel-oogste lunch krijgen we een inspirerend inzicht in het beheren van een voedselbos.

De volgende wandeling is zondag 3 april. Dit keer vanuit Boerderijterras Het Venster in Vinkel.

Datum

20 mrt 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 14:00

Kosten

€25.00

Meer info

Aanmelden

Locatie

Schrikkelbos
Schrikkelvenstraat 5, Heesch

Organisator

Wandeloogst
Website
https://wandeloogst.nl/

Other Organizers

Coöperatie Aa-Land
Website
http://aa-land.nl/
Aanmelden

Eén reactie